Louis Kahn, öğrencilerine tasarımlarına ilham vermesi için malzemeyi sorgulamalarını öğütler. Modernist mimar bu öğüdü farazi bir diyalogla devam ettirir: “Bir tuğlaya, ‘Ne olmak istersin?’ diye sorar, tuğla der ki, ‘Kemer olmak isterim.’, o da ‘Ben de kemer olmanı isterim ancak kemerler pahalı ve beton bir lentoya ihtiyacım var.’ diye cevap verir ve ‘Buna ne dersin?’ diye sorar. Tuğla: ‘Kemer olmak isterim.’ der.”

Kahn’ın bu alıntısı ile malzeme seçimlerindeki sahiciliğe atıfta bulunurken aynı zamanda bir yapının, seçilen malzemenin tabiatında olanın biçimini alması gerektiğini savunur. Interface ürün tasarımcısı Kari Pei ise; kariyeri boyunca pek çok iç mekan tasarımının Kahn’ın malzeme ilkelerinin dışında yorumlandığını, yapıda ‘sahiciliğin’ ise malzemeleri taklit eden diğer malzemelerle temin edilmeye çalıştığını gözlemler.

Interface 2017’nin başında LVT ürün grubunu görücüye çıkardığında, Pei iki farklı stratejiyi izlemesi gerektiğine karar verdi. İlk olarak, LVT ile ilgili temel bir envanter çalışması yaparak çoğu tasarımcının daha uygun maliyetli ve daha yüksek performanslı alternatifler olması sebebiyle ahşap plaka ve cilalı betona tercih ettikleri yapay ahşap ve çimento karolarla ilgili verileri topladı. Son olarak ise, Pei sahicilik arayan kullanıcıyı tatmin edebilecek LVT desenlerini tasarlamaya başladı. Interface LVT Drawn Lines™ koleksiyonunu yeni tamamlayan tasarımcı “Tasarımı diğerlerinden farklılaşan karolara ihtiyacımız var” diye ekliyor.

Pei, Interface’in LVT vizyonunu iki koleksiyon üzerinden açıklıyor: “Boundary Metallics™ serisi ile organik ancak ahşap, beton ya da taş gibi görünmeyen bir görüntü yakalamak istedik, tıpkı bir sanatçının güzelce dağınık bırakılmış stüdyo dairesi gibi. Studio Set™ serisinde ise, kontrastı düşürülmüş ahşap baskı tekniği ile, karonun incelikli organik dokusunun ön plana çıkmasını arzuladık.” Tasarımcı ekliyor: “Ne tasarlarsanız tasarlayın, günün sonunda insanların ürününüzle duygusal bir bağ kurmasını istiyorsunuz; bu bir diş fırçası, bir sandalye ya da bir zemin kaplaması da olsa fark etmiyor.”

Drawn Lines serisi, yaygın kullanılan suni dokulara cevap niteliğinde tasarlandı. Yeni koleksiyonun çizgileri keskin geometrik yapıda olmasına rağmen, Pei’nin karo yüzeyine baskı sürecindeki müdahalesi sayesinde hareket, yumuşaklık ve aynı zamanda yüzey hissi kazandırıldı.

Yeni LVT serisi aynı zamanda işlevsel yapısıyla da uzun vadede kullanıcıyı memnun edecek şekilde üretildi. Yüksek sirkülasyonun olduğu hareketli mekanların yüzeylerinde uygulandığında bile diğer yüzeylerde karşılaşılan sürtünme kusurlarını kayda değer ölçüde gizleyebiliyor. Drawn Lines, tıpkı Interface’in diğer LVT ürünlerinde olduğu gibi karo halılarla birlikte kullanılmak istendiğinde herhangi bir geçiş şeridine ihtiyaç duymayacak şekilde tasarlanırken, bu sayede iç mekan tasarımı ve kurulum sürecini sorunsuz bir hale getirmek amaçlandı.