Covid-19 Pandemi süreciyle birlikte ortaya çıkan fiziksel uzaklaşma ihtiyacı, insanlar arasındaki bağlantı ve işbirliği için tasarlanmış ofis alanlarının tekrar gözden geçirilmesi gerekliliğini zorunlu kılıyor. Binanın kullanım düzenini analiz ederek ihtiyaç duyulan büyüklüklerde göstergeler tasarlayan Interface konsept tasarım ekibi, yeni ve mevcut mekanlar için çözümler geliştirdi ve insanların bir araya geldiği ve mesafeyi nasıl koruyacağına dair yönlendirmeye ihtiyaç duyduğu ofislerde ve diğer binalarda yol bulma için standart ve özel seçenekler sunan bir dizi rehber hazırladı.

Sosyal Mesafeli Karo Önerisi

Modüler karolara yaptığı grafik eklemelerle bina kullanıcılarını yönlendirmeyi ve mekansal kurguyu mimari ihtiyaçlara göre yeniden düzenlemeyi hedefleyen Interface, sosyal mesafeyle ilgili yerel düzenlemelere uyan gridal bir sistem önermektedir. Modüler karo boyutunu kullanarak, 25 x 100 cm ve 50 x 50 cm karolar halinde üretilen halı ve LVT ürünler, mevcut modüler döşeme zeminlerde gerekli yerlerde yapılacak değişimlerle kullanılabileceği gibi yeni projelerin zemin tasarımlarının konsept aşamalarında bir tasarım girdisi olarak kullanılabilir.

Modüler Zemin Çözümleri

Interface’in konsept tasarım danışmanlığını kullanarak geliştirilen yön bulma sistemi ile, koridorlar veya yollardaki ok sembollerine ek semboller de mevcut. Tek bir tasarımda birden çok simgeyi barındıran sistem, mevcut zemine uygulanabildiği gibi yeni tasarlanmış bir kat planına da entegre olabiliyor.

Zonlama ve Yön Bulma

Interface’in modüler şekil ve boyutlarını kullanarak bina içinde net, tanımlı ve grafik bir zonlama yapmak mümkün. Yarım kesilmiş karolarla seçeneklerin artırıldığı zeminde yönlü bir akış elde etmek için geliştirilen zonlama ve yön bulma kalıpları kentsel dokulardan ilham alınarak tasarlandı. Kent sokaklarında ve meydanlarında yer alan kaldırımlardan, tabelalardan ve klasik binaların yüzeyini oluşturan mozak ve doğal taş malzemelerden esinlenilen karoların desen ve ritmindeki çeşitlilik, bina içinde yönelimi, nerede yürüyeceğimizi ve nerede duracağımızı tarifleyen bir güce sahip.